Τι είναι τα λιποσώματα;

Η τεχνολογία των λιποσωμάτων ανακαλύφθηκε από τον βρετανό αιματολόγο Alec Bangham το 1961 και δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1964.

Τα λιποσώματα παράγονται από φωσφολιπίδια λεκιθίνης, στα οποία ενθυλακώνονται οι δραστικές ουσίες που επιθυμούμε. Τα λιποσώματα ποικίλλουν σε μέγεθος από μερικά νανόμετρα έως δεκάδες μικρόμετρα. Όσο μκρότερο είναι το μέγεθος των λιποσωμάτων τόσο αυξάνεται η απορρόφηση τους.

Όταν συνδυάζονται με νερό, τα φωσφολιπίδια σχηματίζουν μικρές δομές, τα λιποσώματα, τα οποία μοιάζουν με φούσκες , στο πυρήνα των οποίων βρίσκεται νερό. Μέσα σε αυτό, μπορούμε να διαλύσουμε διάφορα υδρόφιλα συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φαρμακευτικές ουσίες κλπ. Αντίθετα τα υδρόφοβα συστατικά (λιπόφιλα) τοποθετούνται στη φωσφολιπιδική μεμβράνη η οποία περιβάλλει τα λιποσώματα.

Συστατικά

Η Medicore χρησιμοποιεί αποκλειστικά φωσφολιπίδια από λεκιθίνη ηλίανθου μη γεννετικά τροποποιημένου (NON GMO).

Τα φωσφολιπίδια είναι θεραπευτικά από μόνα τους (όχι μόνο ως φορείς δραστικών ουσιών) και αναμφισβήτητα το πιο ευεργετικό από αυτά είναι η φωσφατιδυλική χολίνη η οποία αποτελεί μέρος της κύριας δομής των κυτταρικών μεμβρανών.

Με τη τεχνολογία των λιποσωμάτων, μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερη απορρόφηση των δραστικών συστατικών σε σχέση με τις παραδοσιακές μορφές χορήγησης απο το στόμα όπως είναι τα δισκία και οι κάψουλες.

Τα λιποσώματα επιπρόσθετα, λόγω της φωσφολιπιδικής μεμβράνης τους, μπορούν να διεισδύσουν περαιτέρω και να απελευθερώσουν το φορτίο των δραστικών συστατικών, απευθείας στα κύτταρα, των οποίων η κυτταρική μεμβράνη αποτελείται από φωσφολιπίδια.

Πλεονεκτήματα

Τα δύο βασικά πλεονεκτήματα που χαρακτηρίζουν τα λιποσωμιακά προϊόντα της Medicore είναι η μέγιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα που προσφέρουν σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα διατροφής.

Εξαιτίας της διαφοράς απορρόφησης των λιποσωμάτων ανάλογα με το μέγεθός τους, για να πιστοποιήσουμε ότι χρησιμοποιούμε τεχνολογία αιχμής στα προϊόντα μας, μπαίνουμε στην διαδικασία κλινικών μελετών σε ανθρώπους για λιποσωμιακά προϊόντα που χρησιμοποιεί η Medicore.

Επιπλέον η εξειδικευμένη διαδικασία παρασκευής, μας δίνει τη δυνατότητα να ενθυλακώσουμε σε λιποσώματα, κατοχυρωμένες φόρμουλες μοναδικές στην αγορά των λιποσωμιακών προϊόντων.

Παραγωγή

Ο σχηματισμός των λιποσωμάτων γίνεται όταν τα φωσφολιπίδια της λεκιθίνης αναδεύονται μέσα σε νερό και στη συνέχεια μέσω υπερήχων σχηματίζονται οι φωσφιλιπιδικές μεμβράνες και τα λιποσώματα διαχωρίζονται από το νερό.

Η διαδικασία είναι ελεγχόμενη έτσι ώστε να σχηματιστούν μικρής διαμέτρου φωσφολιπίδια για να είναι άμεσα απορροφήσιμα από τον οργανισμό.